Reakciók, tünetek > Allergia - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Reakciók, tünetek > 6 weboldal. Kategória leírása:

allergia.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Webbeteg - Tünetellenőrző
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=tunetellenorzo

Tudni szeretné, hogy a szervezetében tapasztalt tünetekkel mi a teendője, mi okozhatja azokat és milyen szakorvoshoz érdemes velük fordulni? Tünetellenőrzőnk segítségével egyszerűen kiválaszthatja érzékeny testrészét, majd a tapasztalt tünetre kattintva megtekintheti a lehetséges okokat, kiindulási pontként a további információszerzéshez. A tünetellenőrző nem adott választ minden kérdésére, vagy újabbak merültek fel? Kérdezze orvos szakértőinket!

Webbeteg - Tünetellenőrző
Az allergiás reakció kialakulása
http://egeszseg.origo.hu/swf/animacio/allergia/allergias-reakcio/

Animáció az allergiás reakció kialakulásáról az origo oldalán

Az allergiás reakció kialakulása
Asztma teszt
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=teszt_full&teszt_id=40

Sokat köhög, nehezen vesz levegőt? Fizikai erőlködéstől gyakran fulladozik? Lehet, hogy asztmája van! Töltse ki gyorstesztünket, és megtudhatja, mennyire esélyes, hogy Önnek asztmája van.

Asztma teszt
A parlagfű-allergia tünetei
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0627/985802/tamad_a_parlagfu_3.htm

A parlagfű pollenje a légutakon keresztül jut kapcsolatba szervezetünkkel. Ennek megfelelően az általa okozott allergia elsősorban szénanáthás és asztmás tüneteket okoz. Mindazonáltal előfordulhatnak ekcémás tünetek is. Bár pontos adat nem áll rendelkezésre a parlagfűre allergiás betegekről, számuk évről évre emelkedik. A nyolcvanas években a pollenallergiásak körében 20% körül volt a parlagfű-allergiásak száma. Mára ez az arány egyes vizsgálatok szerint eléri a 80%-ot is.

A parlagfű-allergia tünetei
Mi történik az allergiás reakció során?
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0617/985248/alapveto_2.htm

Ha egy allergiás ember érintkezik egy allergénnel, események sorozata zajlik le. Amennyiben az allergén a levegőben található, az allergiás reakciók a szemen, az orrban és a tüdőben jelentkeznek. Ha az allergén az ételben/italban fordul elő, úgy az érintett szervek a száj, a gyomor és a bélrendszer. Az allergia harmadik fontos megjelenési formája a bőrön jelentkezik, legtöbbször ekcémaként vagy csalánkiütésként.

Mi történik az allergiás reakció során?
Az asztma és tünetei
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=4&menu=betegseg&news_id ...

A legtöbb aszthmás roham előtt bevezető, figyelmeztető tünetek alakulnak ki. Ezeknek a felismerése és a tünetek korai kezelése megelőzheti a roham teljes kifejlődését, illetve a további állapotromlást megakadályozhatja. A mai napig is vita tárgyát képezi, hogy az asztma tünetegyüttes vagy betegség. Mivel az asztma tüneteit - a rohamszerű nehézlégzést, a száraz köhögést, a szorító mellkasi nehézséget - kiválthatják ismert allergének, fizikai terhelés, légúti fertőzések, foglalkozási érzékenyítő anyagok, aszpirin és számtalan más ismert és ismeretlen ok, szerencsésebb tünetegyüttesként beszélni az asztmáról.

Az asztma és tünetei
Hirdetések
Oldal leírása
allergia.wyw.hu: Allergia katalógus: allergiás megbetegedések, az allergia tünetei, kezelése és megelőzése.
Gyűjteményünkben 249 válogatott allergia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 249 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14460