Parlagfű > Allergia - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Parlagfű > 6 weboldal. Kategória leírása:

allergia.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
A parlagfű-allergia kezelése
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0627/985802/tamad_a_parlagfu_4.htm

Az orvostudomány mai állása szerint az allergiás megbetegedéseket, így a parlagfű okozta szénanáthát, asztmát, ekcémát meggyógyítani nem lehet. A kezelések mindössze a tünetek csökkentését képesek elérni, az immunrendszer fokozott reakciókészségét kitörölni nem tudják.

A parlagfű-allergia kezelése
Wikipédia - Parlagfű
http://hu.wikipedia.org/wiki/Parlagf%C5%B1

A parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) kétszikű, 20-140 cm magas, terebélyes, ágas egyéves gyom. Központi egyenes, tompa négy élű szárral rendelkezik, amelynek sűrű oldalhajtásai vannak. A talajhoz közeli néhány cm-es részen 2-3 elágazása is lehetséges...Észak-Amerikából származó gyomnövény, Európában nem őshonos. Amikor az éghajlathoz hozzászokott a növény, robbanásszerűen terjedésnek indult. A parlagfű a hetvenes évekig nem okozott jelentős mértékben allergiát. Az az óta eltelt évtizedekben a koncentrációja nagymértékben megnövekedett. Európában jelentős mértékben elszaporodott, és komoly népegészségügyi problémát okoz.

Wikipédia - Parlagfű
Virágzik a parlagfű
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0627/985802/tamad_a_parlagfu_1.htm

A parlagfüvön kívül a csalánfélék, az üröm, a libatopfélék és a kender pollenkoncentrációja országosan magas vagy nagyon magas értékeket mutat, közöttük szintén találhatók erősen allergén növények. Érdemes tehát figyelni a polleninformációs szolgálatok heti jelentéseit, és az allergiásoknak célszerű mielőbb elkezdeni a megelőző kezelést.

Virágzik a parlagfű
A parlagfű jellemzése
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0627/985802/tamad_a_parlagfu_2.htm

A parlagfű észak-amerikai eredetű gyomnövény, mely az 1920-as évektől honosodott meg hazánk területén. Első kedvelt területe Somogy megye vidéke, a Balaton déli partja volt, innen hódította meg fokozatosan az egész országot. Kiindulási területe máig megőrizte kiemelt szerepét, ugyanis - a nyaralók legnagyobb bánatára - Magyarország egyik legmagasabb pollenmennyisége Balaton környékén kerül a levegőbe. Kiirtása szinte lehetetlen. Lekaszálva napok alatt újra hajt. Egy beérett növény 30-40 ezer magot is hozhat, amelyek csírázóképessége a talajban 40 évig megmarad.

A parlagfű jellemzése
Védekezés, jogszabályok
http://www.agraroldal.hu/parlagfu-vedekezes-jogszabaly_cikk.html

Mint ismeretes az Országgyűlés módosította a növényvédelemről szóló 2000. évi XXXV. törvényt, amelynek eredményeként az idei évtől kezdve jelentősen szigorodik a parlagfűvel szennyezett területek felderítése és a közérdekű védekezések kivitelezése az elmúlt évek gyakorlatához képest.

Védekezés, jogszabályok
Földhivatalok a parlagfű ellen
http://www.foldhivatal.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemi ...

Az allergiás megbetegedésben szenvedőknek hazánkban jelenleg a parlagfű (ambrosia artemisiifolia) okozza a legerőteljesebb tüneteket. Évről évre egyre több ember lesz érzékeny ennek a növénynek a pollenjére, mely súlyos esetben nem csak allergiát, hanem asztmát is okozhat. Földhivatali feladatok a parlagfű elleni védekezésben.

Földhivatalok a parlagfű ellen
Hirdetések
Oldal leírása
allergia.wyw.hu: Allergia katalógus: allergiás megbetegedések, az allergia tünetei, kezelése és megelőzése.
Gyűjteményünkben 249 válogatott allergia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 249 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14460