Kozmetikai allergia > Allergia - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kozmetikai allergia > 4 weboldal. Kategória leírása:

allergia.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Néhány ismert kozmetikai allergén
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0724/815246/20070617kozmetikai_2.htm

A minket körülvevő mintegy 85 000-féle vegyületből több mint 3 700 bizonyítottan allergén sajátságú. A szigorú tesztelés ellenére a kozmetikumok is jónéhányat tartalmaznak ezek közül. E helyt csak a leggyakrabban előforduló és a legtöbb emberben allergiát kiváltó vegyületeket, vegyület-keverékeket említjük, a kozmetikumokban betöltött funkciójuk szerint csoportosítva.

Néhány ismert kozmetikai allergén
Megelőzés, kezelés
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0724/815246/20070617kozmetikai_4.htm

Láthatjuk, nehéz kikerülni a kozmetikai allergének csapdáját. Mit tehetünk tehát akkor, ha minden óvatosságunk ellenére olyan bőrtüneteket tapasztalunk magunkon, amelyek allergiás kontakt dermatitiszre utalnak? Próbáljuk meg egy időre felfüggeszteni minden nélkülözhető kozmetikai szer használatát, majd a tünetek elmúltával egyenként kezdjük őket újra alkalmazni, így kiszűrhetjük, melyik okozhatta a bajt.

Megelőzés, kezelés
Orvosi jegyzet
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0724/815246/20070617kozmetikai_1.htm

Testápolók, samponok, dezodorok, szemfestékek, illatszerek és megannyi más kozmetikum szerepel mindennapjaink szépítkezési arzenáljában. Felmérések szerint egy átlagos felnőtt hét vagy annál is több különféle szert használ naponta, s ezekben akár százféle különböző vegyület is előfordulhat. S bár a kozmetikumoktól azt várjuk, hogy szebbé varázsoljanak bennünket, nem ritka eset, hogy az ellenkező hatást érjük el: a népesség legalább 1, de más felmérések szerint 30 százalékában valamilyen kozmetikai termék bőrirritációt vagy allergiás bőrreakciót idéz elő. A szépítőszerek bizonyos összetevői, például egyes illatanyagok és tartósítószerek ugyanis allergénként viselkedhetnek.

Orvosi jegyzet
Kozmetikumok okozta bőrgyulladás
http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/1698/Allergia-a-kozmetikumoktol

kamaszpanasz.hu - A krémek, samponok, dezodorok, arcfestékek, parfümök és más kozmetikumok mindennapos használói vagyunk. Minden felnőtt átlagban napi 7 féle kozmetikai terméket használ. Bár a kozmetikumok használatával bőrünket szebbnek és egészségesebbnek látjuk, ezek a szerek bőrirritációt és allergiás reakciót is kiválthatnak. Főleg a kozmetikumokban lévő illatosító anyagok és tartósító szerek azok, amelyek allergénként viselkednek.

Kozmetikumok okozta bőrgyulladás
Hirdetések
Oldal leírása
allergia.wyw.hu: Allergia katalógus: allergiás megbetegedések, az allergia tünetei, kezelése és megelőzése.
Gyűjteményünkben 249 válogatott allergia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 249 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14460