Gyógyszerallergia > Allergia - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gyógyszerallergia > 5 weboldal. Kategória leírása:

allergia.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Gyógyszerkiütések
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/skin/drug/?article_ ...

A gyógyszerek különböző módokon okozhatnak gyógyszerkiütést. A legtöbb gyógyszerkiütés a gyógyszer okozta allergiás reakció. Az első (vagy bármelyik következő) gyógyszeradag bevételét követően a beteg túlérzékennyé válhat az adott gyógyszerre. A gyógyszer következő bevétele allergiás reakciót indíthat el. Rendszerint perceken belül, máskor órák-napok múlva a bőrön kiütés jelentkezik. Egyéb allergiás tünetek - orrfolyás, könnyezés vagy asztmás roham - is kísérhetik a kiütést.

Gyógyszerkiütések
Penicillinérzékenység
http://www.vital.hu/themes/sick/allerg1.htm

A gyógyszertúlérzékenység egyik leggyakoribb formája. A penicillinek az antibiotikumok nagy csoportját képezik, igen széles körben használjuk őket.

Penicillinérzékenység
Orvosi jegyzet: gyógyszerallergia
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0732/351898/20070810_gyogyszerallergia_allergi ...

A gyógyszerallergia a gyógyszer valamely összetevőjével szemben fellépő túlérzékenység, nemkívánatos immunválasz, amely a gyógyszermellékhatások mintegy egytizedéért felelős. Változatos formákat ölthet, az enyhe fokú reakciótól - például a jól körülírt bőrfelületen jelentkező kiütések - az egészen súlyosig, amely létfontosságú funkciókat érint. Az allergiás immunválasz különböző szervrendszerekre terjedhet ki, de a bőrtünetek a leggyakoribbak. A tüneteket fontos idejében felismerni, mert akár életveszélyessé is fajulhatnak; ezzel együtt csupán elvétve tudunk olyan esetről, hogy a gyógyszerallergia halálhoz vezetett volna.

Orvosi jegyzet: gyógyszerallergia
HáziPatika
http://www.hazipatika.com/topics/allergia/articles/Gyogyszerallergia?aid=200 ...

Az orvos gyakran teszi fel betegének a következő kérdések valamelyikét: Érzékeny-e valamilyen gyógyszerre? Gyógyszerallergiáról tud-e? Kapott-e valaha valamilyen gyógyszertől kiütést? Az allergia a szervezet túlérzékenységi reakciója. Ez azt jelenti, hogy testünk saját, normális védekező reakciói hevesebben zajlanak le, és igen kellemetlen, olykor akár életveszélyes állapotot idézhetnek elő.

HáziPatika
Családi Net - Gyógyszerallergia
http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valaszol/9236/

A gyógyszerekhez mellékelt betegtájékoztatón rendszerint megtalálható a készítmény szedésének hatására jelentkező esetleges mellékhatások listája. Mindannyian tapasztaltuk már ilyen esetekben például a gyomorégés, fejfájás, szédülés kellemetlen érzését. Vannak azonban ennél jóval súlyosabb esetek is, amikor a beteg az adott készítményre allergiás.

Családi Net - Gyógyszerallergia
Hirdetések
Oldal leírása
allergia.wyw.hu: Allergia katalógus: allergiás megbetegedések, az allergia tünetei, kezelése és megelőzése.
Gyűjteményünkben 244 válogatott allergia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 244 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13944